Sociální práce s klienty dětského domova - Dávidová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá sociální prací s klienty dětského domova. Cílem je podat ucelený přehled činností, které v dětském domově vykonává sociální pracovník. Práce obsahuje kapitoly, které se nezbytně váží k sociální práci v DD. Jedná se především o sociálního pracovníka, klienta, vykonávané činnosti a vše dokreslují zpracované kazuistiky, které propojují teoretické poznatky s praxí. V závěru práce jsou nastíněné zjištěné skutečnosti a nedostatky ve výkonu sociální práce v dětském domově.
Social work with clients of Children's Home
Keywords: Dětský domov; ústavní výchova; sociální pracovník; dětský klient; Children´s Home; institutional education; social worker; child client