Jodurie a diabetes mellitus typu 1 - vztahy k vybraným klinickým parametrům u dospělých diabetiků - Vosátková, Michala (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem studie bylo získat základní informace o stavu saturace jodem u diabetiků 1. typu, do jaké míry se odlišuje od nediabetické populace a zda zásobení jodem souvisí s některými klinickými a laboratorními charakteristikami diabetického syndromu, včetně stavu štítné žlázy.
Ioduria and type 1 diabetes mellitus relationships to selected clinical markers of diabetes in adults.
Keywords: Diabetes mellitus; jod; jodurie; jodová deficience; štítná žláza; Diabetes mellitus; iodine; ioduria; iodine deficiency; thyroid