Sociální sítě jako nástroj marketingu - Havlíková, Denisa (Jihočeská univerzita, 2022)
Sociální média a sítě jsou fenoménem dnešní doby. Technologický vývoj a propojenost světa skrze internet napomohl velkému rozmachu internetového marketingu. V současnosti je online marketing na sociálních sítích často užívaným nástrojem marketingové komunikace firem, jelikož sociální sítě jsou jedním z dostupných kanálů, které nám umožňují oslovit doslova miliony lidí. Dá se říci, že marketing na sociálních sítích je nepřímým způsobem, jak ovlivnit zákazníka. Diplomová práce je rozdělena na tři hlavní části. První část je teoretická, ve které jsou definovány základní pojmy související s online marketingem. Druhá, metodická část vysvětluje postupy pro vyhotovení praktické části práce. V poslední, praktické části se práce věnuje výsledkům dotazníkového šetření a vnější analýzou vybrané firmy. Na závěr je vytvořen návrh pro firmu, která v této oblasti marketingu začíná.
Social networks as a marketing tool
Keywords: online marketing; sociální média; sociální sítě; marketingová komunikace; content marketing; online marketing; social media; social networks; marketing communication; content marketing