Psychologie davu a jeho právní aspekty se zaměřením na projevy v rámci mimořádných událostí - Petrlíková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce na téma psychologie davu se zabývá hromadným chováním vznikajícím za určitých okolností mezi lidmi. Snahou je přiblížit psychologii davu z pohledu krizových situací a vytvoření manuálu pro práci s davem v krizových situacích. Práce je určena nejen pracovníkům integrovaného záchranného systému, ale také zaměstnancům územních samosprávních celků, kteří problémy spojené s mimořádnými událostmi řeší v rámci výkonu svých funkcí
Psychology of the crowd and its legal aspects focused on its manifestation within the emergency occurrences
Keywords: dav; psychologie davu; Gustave Le Bon; hromadné chování; mimořádná událost; krizová situace