Mimosoudní řešení spotřebitelských sporů - Důlová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce je analýza systému mimosoudního řešení spotřebitelských sporů mezi českými spotřebiteli a českými spotřebiteli a českými prodejci. Analýza systému ADR je provedena pomocí dotazníkového šetření u respondentů - spotřebitelů a řízeného hloubkového rozhovoru s pracovníkem ADR. Na základě analýzy získaných dat budou stanoveny návrhy na zlepšení.
Alternative Dispute Resolution
Keywords: ochrana spotřebitele; spotřebitel; spotřebitelský spor; Mimosoudní řešení spotřebitelských sporů; mediace; rozhodčí řízení; informace pro spotřebitele; consumer protection; consumer; consumer disputes; Alternative Dispute Resolution; mediation; arbitration; consumer information