Obnova orchidejových populací na narušených stanovištích - Klimešová, Lada (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce se skládá ze dvou částí: 1) rešerše technik používaných při obnově orchidejových populací a výzkumu, který se k této problematice váže; 2) praktické aplikaci in vitro technik izolace, identifikace mykorhizních symbiontů a zjištění jejich potenciálu pro klíčení druhu Dactylorhiza majalis.
The restoration of orchid's populations in disturbed habitats
Keywords: obnova orchidejí; techniky reintrodukce; Mykorhizní symbióza; Dactylorhiza majalis; orchid's restoration; reintroduction techniques; mycorrhizal symbioses; Dactylorhiza majalis