Současné přístupy ve vzdělávání vybraných bezpečnostních témat v Polské republice - Kavan, Štěpán; Tomanová, Kateřina (Institut ochrany obyvatelstva, 2019)
Příspěvek se zaměřuje na současné aspekty vzdělávání v Polské republice v oblasti bezpečnostních témat. Cílem příspěvku je zkoumat a charakterizovat současný stav vzdělávání v oblasti bezpečnostních problematik v Polské republice. Vzdělávání v oblasti bezpečnosti je řešeno jednak z úrovně začlenění bezpečnostních problematik do školního systému a jednak pohledem potřebné kvalifikace pro pedagogy, kteří výuku zajišťují. Získané poznatky jsou systematicky uspořádány a cílem je přinést souhrnnou informaci o současném řešení vzdělávání v oblasti bezpečnosti v Polské republice.
CURRENT APPROACHES TO EDUCATION OF SELECTED SECURITY ISSUES IN THE REPUBLIC OF POLAND
Keywords: bezpečnost; Polská republika; první pomoc; vzdělávání; Safety; Polish Republic; First Aid; Education