Aplikace Nordic Walkingu a kompenzačních cvičení u seniorů a jejich vliv na zdraví - Spergerová, Diana (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce na téma Aplikace Nordic Walkingu a kompenzačních cvičení u seniorů a jejich vliv na zdraví se zaměřuje na změny tělesné zdatnosti a tělesné stavby během dvanáctitýdenního tréninkového cyklu. Teoretická část se zabývá Nordic Walkingem a jeho technikou a dále jeho vlivem a účinky na zdraví. Dále charakterizuje vliv pohybových aktivit na organismus, stárnutí a změny s ním spojené a také se zaměřuje na kompenzační cvičení. Praktická část se zabývá charakteristikou výzkumného souboru, použitými metodami, intervenčním pohybovým programem a celkovými výsledky zjištěné za pomocí vstupního a výstupního měření.
Application of Nordic Walking and compensation exercises for seniors and their impact on health
Keywords: Nordic Walking; senioři; tělesná kondice; tělesná stavba; zdraví; kompenzační cvičení; Nordic Walking; seniors; physical fitness; body structure; health; compensation exercises