Aspekty bezpečnosti Robot Operating System - Kubovský, Petr (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku bezpečnosti Robot Operating System (ROS). Kromě krátkého představení a popsání principu ROS je hlavním cílem práce nastínění možných bezpečnostních problémů, jejich analýza a zneužití k některým možným útokům na systém. Některé z útoků budou předvedeny v praktické části. Dalším z cílů práce je zhodnocení celkové úrovně bezpečnosti ROS, doporučení, jak bezpečně používat ROS a jak se co nejefektivněji bránit proti dříve nastíněným útokům.
Security aspects of the Robot Operating System
Keywords: Robotika; ROS; Robot; Bezpečnost; Útok; Zranitelnost; Robotics; ROS; Robot; Security; Attack; Vulnerability