Pozemní komunikace jako forma veřejného statku - Poláčková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce se zaměřuje na pozemní komunikaci jako formu veřejného statku. Na začátku autor stručně popsal důležité a související pojmy. Poté volně pokračoval v teoretickém popisu dané problematiky. Praktická část obsahuje analýzy provozování a využívání pozemních komunikací. Speciálně se orientuje na okolí Českých Budějovic a hledá možnosti pro optimalizaci situace.
Land communications as form of the public goods
Keywords: Pozemní komunikace; veřejný statek; Public goods; land communication