Regulace nájmu bytů v jihočeském regionu - Novotný, Jiří (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem práce je popsat recentní a současnou právní úpravu regulace nájmu bytů. Dalším cílem této bakalářské práce je provedení analýzy regulovaného nájmu bytů na území jihočeského regionu. Splnění tohoto cíle předcházelo studium právních předpisů a odborné literatury, na základě kterého byla zpracována literární rešerše. Praktická část je již věnována analýze vývoje regulace nájmu bytů v jihočeském regionu. Na vytvořených časových řadách, tabulkách a grafech jsou dobře zřetelné rozdíly ve výši regulovaného a tržního nájemného ve vybraných částech jihočeského regionu. Pro porovnání jsem si vybral města České Budějovice a Vodňany.
Regulation of rental housing in the South Bohemia region
Keywords: Regulace nájmu bytů; zákon č. 107/2006 Sb. o jednostranném zvyšování nájmu bytů; Evropský soud pro lidská práva.; Regulation of rental housing; describe recent and contemporary legal regulation.