Přínos miniinvazivní MIS-AL techniky při implantaci totální náhrady kyčelního kloubu, zdravotně sociální aspekty MIS-AL přístupu - Musil, David (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce prospektivně hodnotí roční výsledky u pacientů po implantaci totální endoprotézy kyčelního kloubu z miniinvazivního anterolaterálního přístupu (TEP MIS-AL) a zároveň porovnává invazivitu standardního a MIS-AL přístupu pomocí objektivních biochemických markerů. Součástí práce je zhodnocení kvality života pacientů 1 rok po operaci.
Contribution of Minimally Invasive Total Hip Replacement - MIS-AL, Health and Social Aspects of MIS-AL Approach
Keywords: artróza; kyčelní kloub; TEP kyčelního kloubu; miniinvazita; MIS-AL přístup; Harissův dotazník; kvalita života; SF-36; arthrosis; hip; total hiparthroplasty (THA); minimal invasive THA; MIS-AL approach; Harris questionnaire; health quality; SF-36 questionnaire