Space management vybrané obchodní jednotky - Hejpetrová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem bakalářské práce je navrhnout změny prostorového uspořádání prodejní a mimo prodejní plochy vybrané obchodní jednotky. Vybranou obchodní jednotkou je hypermarket Tesco v Písku. Návrh změn je proveden na základě zmapování současného dispozičního řešení prodejny a následně na postoji a spokojenosti zákazníků se současným prostorovým uspořádáním. Zároveň je kladen důraz, aby změny byly výhodné i pro prodejce. Teoretická část se zaměřuje na informace k tématu bakalářské práce. Praktická část obsahuje zmapovaný současný model a vyhodnocení dotazníkového šetření, na jehož základě jsou navrhnuty změny prostorového uspořádání.
Space management of a retail unit
-
Keywords: space management; zákazník; nákupní chování; merchandising; kvantitativní výzkum; prostorové uspořádání prodejny; space management; customer; customer shopping behavior; merchandising; quantitative research; layout of retail unit