Evropská unie z pohledu občana České republiky - Malecha, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na důvody vzniku a současnou podobu Evropské unie. Dále popisuje vstup České republiky do Evropské unie a analyzuje jednotlivá programová období, do kterých se Česká republika zapojila. Hlavním cílem bakalářské práce je analyzování významu Evropské unie v každodenním životě občanů České republiky a jejich pohled na výhody či nevýhody členství České republiky v Evropské unii. Dílčím cílem je poukázání na některé projekty financované z fondů Evropské unie, které jsou prospěšné občanům České republiky, nejen v běžném životě.
The European Union from the perspective of a citizen of the Czech Republic
Keywords: Evropská unie; Česká republika; členství v EU; občané ČR; fondy EU; instituce EU; European Union; Czech republic; EU membership; Czech citizens; EU funds; EU institutions