Zastoupení žen v čele neevropských států po roce 1990: geografická komparativní studie - Vlasák, Michael (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce zkoumá problematiku zastoupení žen v prezidentské a premiérské funkci v období let 1990-2017. Hlavním záměr výzkumu spočívá ve srovnání neevropských států podle zastoupení žen v jejich čele, a to na základě statisticky podložených ukazatelů, které jsou podrobeny analýze. Analytickým výstupem výzkumu je interpretace a nastínění prostorových rozdílů v oblasti sledované problematiky, dále konstatování možných příčin, poukázání na možné geografické pravidelnosti a nástin predikce budoucího vývoje v oblasti zastoupení žen v prezidentské a premiérské funkci.
Women's representation in leadership of non-European states after year 1990: geographical comparative study
Keywords: ženy; politika; gender; ženy prezidentky; ženy premiérky; women; politics; gender; women as presidents; women as prime ministers