Porovnání dostupných aplikací pro UML modelování - Lišková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá porovnáním dostupných aplikací pro UML modelování s cílem zhodnotit jejich použitelnost v reálném prostředí. V teoretické části je vysvětlen jazyk UML, pojmy vztahující se k aplikacím pro UML modelování a konkrétně vybrané aplikace pro porovnání. Aplikace jsou porovnávány na základě vybraných kritérií a modelu sestaveného z diagramu tříd, který je vytvořen v každé z nich.
Comparing available applications for UML modeling
Keywords: UML; modelovací jazyk; vývoj softwaru; návrh softwaru; aplikace; nástroje; UML; modeling language; software development; software design; applications; tools