Daňové úniky osob samostatně výdělečně činných a možnosti jejich snížení - Beranová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2008)
V práci je vymezen zákon o dani z příjmů a zákon o správě daní. Dále se zde konkretizuje pojem daňový únik a jsou uvedeny některé nálezy z kontrol provedených finančním úřadem. Cílem práce je srovnání legislativy s jinou zemí a následné navržení legislativních změn za účelem zabránění daňových úniků.
Taxes flights of gainfully self-employed persons and the possibilities to remit them
Keywords: Daňový únik; správce daně; poplatník; legislativa; finanční úřad; Tax flight; Tax administrator; taxpayer; legislation; revenue authority