Problematika podporovaných setkávání dětí a rodičů v rámci porozvodové péče - Dvořáková, Karla (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce je představit a zmapovat specifickou odbornou činnost Krizového centra pro děti a rodinu v rámci porozvodové péče- tzv. podporovaná setkávání. Podporovaná setkávání představují setkávání dítěte s rodičem po rozvodu, se kterým dítě nesdílí domácnost a se kterým kontakt z nějakých důvodů nefunguje. Cílem těchto setkání je napomoci obnovení, navázání či prohloubení vztahu a mezi dítětem a rodičem. Teoretická část pojednavá o rozvodu a jeho důsledcích. Praktická část přináší metodou sekundární analýzy dat poznatky o charakteristice rodin, které v rámci podporovaných setkání s KC spolupracovaly, o odborné činnosti a jejích východiscích a o faktorech, které vztah mezi dítětem a nerezidenčním rodičem ovlivňují.
The problem of childern and their parents assisted meetings within the afterdivorce child custody
Keywords: rozvod; podporovaná setkávání; rezidenční rodič; nerezidenční rodič; vztah dítěte a nerezidenčního života; divorce. assisted meetings; residential parent; nonresidential parent; relationship of child and nonresidential parent