Sociální sítě z perspektivy žáků 2. stupně ZŠ - Marešová, Anna (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se věnuje používání sociálních sítí žáky druhého stupně základní školy. V teoretické části jsou definovány pojmy sociální síť, jejich dělení a využití. Dále je stručně popsána historie sociálních sítí, nejpopulárnější sociální sítě současnosti, jejich výhody a nevýhody a také rizika, které (nejen) žáky mohou potkat. Zmíněny jsou také vývojové změny žáka staršího školního věku. Praktická část je zaměřená na výzkumné šetření, které proběhlo formou dotazníkového šetření a také formou rozhovorů. Cílem bylo zjistit, proč žáci tráví tolik volného času na sociálních sítích, jaké v nich vidí výhody a nevýhody. Výzkumného šetření se účastnili žáci ze základních škol v Jihočeském kraji.
Social media from secondary school students' perspective
Keywords: sociální sítě; žák; výhody; nevýhody; rizika; vývoj; social networks; pupil; advantages; disadvantages; risks; development