Pojetí uměleckého díla u Romana Ingardena - Jelonková, Miloslava (Jihočeská univerzita, 2010)
Základním cílem této práce je důkladná rekapitulace pojetí estetického prožitku Romana Ingardena a ukázání jeho vztahů k ostatním důležitým pojmům moderní estetiky, zejména pojmům estetického předmětu a estetického postoje. Naznačen bude též význam Ingardenovy obecné estetické koncepce pro jeho pojetí uměleckého díla.
Gottholda Roman Ingarden's Conception of a Work of Art