Variabilita druhu Calamagrostis varia - Nakládalová, Jana (Jihočeská univerzita, 2021)
Calamagrostis varia je kriticky ohroženým druhem Česka. Má zajímavý areál, jehož hlavní část je ve vápencových částech Alp a Karpat a několik izolovaných arel je na jeho severním okraji. Ekologie těchto lokalit je velmi různorodá. Proto jsme se rozhodli studovat variabilitu druhu. V této studii je analyzována DNA ploidní úroveň průtokovou cytometrií, morfometrické znaky a 2 genetické markery na 50 populacích napříč areálem C. varia.
On the variability of the species Calamagrostis varia
Keywords: Calamagrostis; průtoková cytometrie; morfologická analýza; molekulární metody; Calamagrostis; FCM; morphological analysis; molecular methods