Rozvoj agroturistiky v horských a podhorských oblastech - Lešek, Petr (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce má za cíl zavést na konkrétním podniku hospodařícím v podhůří chráněné krajinné oblasti Český les, agroturistiku jako doplňkovou hospodářskou činnost využívající zdrojů farmy, krajiny a venkovských obyvatel v souladu s myšlenkou trvale udržitelného rozvoje. Navrhuje nové přístupy k řízení, vytyčuje silné a slabé stránky, zohledňuje vnější prostředí analýzou příležitostí a hrozeb. Mimo jiné také seznamuje s novými nápady doprovodných aktivit, které pomáhají udržet klientelu i mimo hlavní sezonu. Hlavním cílem je pak dát investorovi do rukou dokument, který usnadní rozhodování, zda zařadit agroturistiku do portfolia svých služeb. Tímto dokumentem je podnikatelský plán dávající pohled na možný budoucí vývoj podnikání na zvolené farmě. Ve své podstatě se teoreticky vypořádává s možnými nástrahami reálného podnikání a předpovídá finanční toky a zisky v jednotlivých letech.
Development of Agrotourism in Mountaneous and Submountaneous Regions
Keywords: agroturistika; podnikatelský plán; finanční tok; analýza; řízení; Agrotourism; prospectus; cash flow; analysis; management