Vytvoření tréninkového programu pro zlepšení obratnostních schopností ve fotbalovém mládežnickém družstvu FK Jindřichův Hradec 1910 - Votava, Filip (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zaměřila na sestavení tréninkového programu na zlepšení obratnostních schopností u žákovského družstva v klubu FK Jindřichův Hradec 1910. Program obsahuje soubor specifických i nespecifických cvičení, která jsou pro tuto věkovou kategorii pochopitelná a zároveň nejsou náročná na materiální vybavení klubu. Cvičení jsou zaměřena na rozvoj obratnostních schopností hráčů. Tréninkový program je cílen pro FK Jindřichův Hradec 1910. Program může posloužit i ostatním klubům s podobnou výkonností a materiálovým vybavením. Klub FK Jindřichův Hradec 1910 dlouhodobě nedosahuje úrovně nejúspěšnějších klubů republiky. V analytické části práce je vysvětlena složitost u vnímání pojmu obratnost, jeho nejasné vymezení a složitější definice. Tato část také obsahuje informace z teorie sportovního tréninku a specifika věkových kategorii. Práce se zaměřuje na teoretická východiska pro sestavení praktického tréninkového programu a způsobů ověření. Součástí práce je soubor testovacích cviků, které se zaměřují na obratnostní složku fotbalistů. Soubor testovacích cviků vychází z literatury a může sloužit jako zdroj informací pro ověření účinnosti tréninkového programu.
The Creation of a Training Program to Improve the Coordination Skills in a Youth Soccer Team FK Jindřichův Hradec 1910
Keywords: sport; pohybové schopnosti; koordinace; výchova; rozvoj; sport; motor abilities; coordination; education; development