Faktory ovlivňující reprodukci včely medonosné (Apis mellifera) - Políček, Blahoslav (Jihočeská univerzita, 2016)
Obsahem této bakalářské práce je přehled hlavních i vedlejších faktorů působících na výsledky reprodukce včely medonosné (Apis mellifera). Je zaměřena především na porovnání teplotních a vlhkostních poměrů ve včelstvu a jejich vliv na reprodukci včel, případně na produkci medu jako jejich hlavního produktu. Jelikož je reprodukce včel ovlivněna celou řadou dalších faktorů i tyto faktory byly v práci popsány. Bylo provedeno měření vnitřní a vnější teploty a vlhkosti v úlu v jednotlivých fenofázích včelařského roku a porovnání se skutečností a pozorováním na kontrolním stanovišti.
Factors affecting reproduction honeybee (Apis mellifera)
Keywords: včela; reprodukce; plodnost; mikroklima; teplota; vlhkost; bee; reproduction; fertility; microclimate; temperature; humidity