Principy osvojování cizího jazyka v předškolním věku ve vztahu k J.A. Komenskému - Třísková, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématem bakalářské práce jsou principy osvojování cizího jazyka v předškolním věku ve vztahu k J. A. Komenskému.Teoretická část objasňuje specifika dítěte předškolního věku a jeho vzdělávání. Vysvětluje vývoj řeči od kojeneckého až do předškolního věku. Popisuje proces osvojování cizího jazyka v raném věku, vhodné metody a specifické principy, které se v tomto procesu uplatňují. Objasňuje odkaz a myšlenky J. A. Komenského a hledá uplatnění jeho základních didaktickýc principů v praxi dnešní moderní pedagogiky. Praktická část je zaměřena na ověřování specifických principů v procesu osvojování anglického jazyka u dětí v předškolním věku. Obsahem části zabývající se metodologií výzkumu je objasnění použitých metod, vytyčení výzkumných otázek, technika sběru dat a jejich analýza. Získané výsledky jsou předmětem diskuse a shrnují názory a zkušenosti pedagogů k dané problematice. Závěrečná kapitola uzavírá a vyjasňuje zvolené téma práce.
The principles of foreign language acquisition at pre school age in relation to ideas of J.A.Komenský (Comenius)
Keywords: princip; osvojování cizího jazyka; předškolní věk; anglický jazyk; principle; acquisition of foreign language; pre school age; English language