Průzkumové práce na zvoleném katastrálním území jako podklad pro pozemkové úpravy - Pistulka, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce je zaměřena na průzkumové práce, které mohou být použiti jako podklad pro pozemkové úpravy a je provedena v souladu s platnou metodikou. Terénní průzkum je zpracován v rámci katastrálního území Černovice u Tábora, okres Pelhřimov. V první části práce je literární rešerše. Zde jsou popsány jednotlivé pojmy, jako jsou pozemkové úpravy, řízení o pozemkových úpravách, podrobný průzkum terénu a jeho vyhodnocení a plán společných zařízení. Druhá část obsahuje popsání a vyhodnocení jednotlivých pojmů v rámci vybraného území. Cílem této práce bylo zpracování a vyhodnocení terénního průzkumu ve vybraném zájmovém území podle platného metodického návodu pozemkových úprav. Získat veškeré informace a popřípadě navrhnout opatření ke zlepšení stavu krajiny a životního prostředí.
Survey works in the selected cadastral territory as the basis for land consolidation projects
Keywords: terénní průzkum; pozemkové úpravy; charakteristika území; krajina; ochrana krajiny; katastrální území Černovice; field research; land consolidation; characterisic of the area; landscape; landscape protection; cadastral territory Černovice