Měření rozložení výkonu v experimentálním reaktoru LR-0 (CV Řež) pomocí polovodičové spektrometrie gama - Brabcová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce bylo studovat teoretické i praktické základy měření rozložení výkonu v aktivní zóně experimentálního reaktoru LR-0 (Centrum výzkumu Řež) pomocí neutronové aktivační metody a měření palivových proutků s využitím polovodičové spektrometrie gama. V praktické části bylo měřeno axiální a radiální rozložení reakční rychlosti v okolí středu aktivní zóny reaktoru. Dále bylo vyhodnoceno axiální rozložení aktivity štěpného produktu 140La v palivovém proutku z LR-0.
Measurement of output distribution in LR-0 experimental reactor core (Research Centre Rez) using a semiconductor gamma-spectrometry
Keywords: spektrometrie gama; reaktor LR-0; neutronová aktyvační analýza; reakční rychlost; gamma-spectrometry; LR-0 experimental reactor; neutron activation analysis; reaction rate