Analýza vybraných metod štíhlé výroby v podniku Erwin Junker - Lánová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zabývá analýzou štíhlé výroby. Hlavním cílem teoretické části je popsat řízení výroby, koncepci štíhlého podniku, co je štíhlá výroba, druhy plýtvání a prvky štíhlé výroby jako je štíhlé pracoviště, Kanban systém, Kaizen a další. Hlavním cílem praktické části této práce je analyzovat systém výroby v podniku Erwin Junker Grinding Technology a.s. a výrobu vybraného vřetena. Po zjištění současného stavu byla navržena dvě možná řešení zlepšení výroby.
The analysis of selected lean manufacturing
Keywords: štíhlá výroba; prvky štíhlé výroby; špagetový diagram; časový záznam; lean production; the elements of lean manufacturing; spaghetti diagram; time record