Vývoj produktivity jednotlivých států EU při zohlednění jejich ekonomického vývoje - Pavelek, Milan (Jihočeská univerzita, 2012)
Cíl této práce je popsat roli produktivity při ekonomickém vývoji států EU. Práce se také snaží odhalit, jaké faktory na produktivity působí. Zhodnocena byla produktivita práce, kapitálu a produktivita výrobních faktorů. V práci byla použita jednoduchá lineární regrese. Byly použity modely zohledňující lidský kapitál. Práce obsahuje i výpočet dynamických parametrů.
The development of productivity of EU states taking account of their economic development
Keywords: produktivita; produktivita práce; produktivita kapitálu; produktivita výrobních faktorů; HDP; lidský kapitál; ekonomický růst; productivity; labour-productivity; capital-productivity; TFP; GDP; human capital; economic growth