Vytvoření výukové prezentace pro obsluhu softwaru na Krajském operačním a informačním středisku Hasičského záchranného sboru (KOPIS HZS) pro potřeby vedení události - Zetek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této bakalářské práce bylo vytvořit školící (výukový) materiál. Tyto podklady budou sloužit k seznámení frekventantů školení s obsluhou nejzákladnějšího softwaru na Krajském operačním a informačním středisku Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje (dále jen KOPIS HZS JčK). Jedná se o dispečerský modul Spojař systému ISV (informační systém Výjezd) pro zahájení a vedení události a jeho propojením na aplikaci GISel IZS AE-Operátor pro operační důstojníky a techniky, zejména pak pro nově příchozí pracovníky operačního střediska. Na operačním středisku tento materiál dosud chybí a prakticky vznikla potřeba vytvořit vizuální prostředek, který by rychle, stručně a efektivně uvedl pracovníka do dané problematiky tak, aby se v něm dokázal rychle zorientovat a samostatně řešil mimořádnou událost. Jako prostředek jsem zvolil prezentaci vytvořenou v aplikaci MS PowerPiont, jakožto nejdostupnějšího multimediálního výukového prostředku, se kterým jsem získal určité zkušenosti během studia na pedagogické fakultě při vytváření zkouškových projektů a který je součástí tištěné varianty v podobě této práce. Tímto nástrojem chci efektivně předat zkušenosti s řešením a vedením událostí na operačním středisku.
Creation of tutorial presentation for attendance software in the Operation center of fire department