Arteterapie pro lidi s lehkým a středním mentálním postižením - Marek, Matouš (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá využitím výtvarných aktivit s arteterapeutickými prvky u lidí s lehkým a středním mentálním postižením. Poskytuje poznatky o mentálním postižení, arteterapii, specifičnosti její aplikace u lidí mentálně postižených. Praktická část podává konkrétní náměty k výtvarným činnostem. Představuje metodiku, průběh a cíle práce ve výtvarném ateliéru. Obsahuje kasuistiky klientů a analýzu jejich tvorby. Součástí práce je obrazová příloha.
Arthetherapy for people suffering minor and middle mental disabilities