Bigorexie - tělesná zdatnost jako posedlost? - Navrátil, Michael (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce se zabývá problematikou bigorexie a jednotlivými aspekty, které jsou s touto poruchou spojeny. Úkolem této práce, je představit pojem bigorexie srozumitelným způsobem a přiblížit odlišnost životního stylu daných jedinců. Dále popsat faktory, které mohou výrazným způsobem vznik poruchy ovlivnit. V rámci praktické části přiblížit problematiku ze strany samotných bigorektiků a pokusit se vymezit jednotlivé znaky, které by byli shodné pro osoby trpící danou poruchou, případně navrhnout řešení v rámci možné prevence.
Bigorexia - an obsession with physical fitness ?
Keywords: bigorexie; porucha; posilování; anabolické steoridy; bigorexy; disorder; strengthening; anabolic steroids