Využití interaktivní tabule ve výuce němčiny na ZŠ - Kochrdová, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce s názvem Interaktivní tabule ve výuce němčiny na ZŠ by měla představit moderní pomůcku - interaktivní tabuli a možnosti jejího využití při výuce německého jazyka na základní škole. Technický rozvoj jde neustále dopředu a interaktivní tabule přináší do výuky nové možnosti. V teoretické části jsou zmíněni někteří výrobci a typy interaktivních tabulí i příslušenství, které je možno dokoupit. Dále jsou zmíněny interaktivní učebnice, portály a materiály dostupné na internetu. Je zde také návod na obsluhu interaktivní tabule, který by mohl vyučujícím první setkání s interaktivní tabulí ulehčit. Cílem diplomové práce je zjistit, zda lze interaktivní tabuli funkčně využívat ve výuce němčiny a v čem spočívá přínos jejího využívání.
Employing Interactive Whiteboard Effectively in German Lessons at Basic School
Keywords: interaktivní tabule; interactive whiteboard