Venkovský realismus - literárněhistorické koncepce pojmu - Hromková, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce si klade za cíl analyzovat literárněhistorický pojem venkovský realismus z hlediska jeho konceptů v základních syntézách dějin české literatury i v klíčových monografiích a literárněvědných studiích týkajících se realismu. Mapuje přitom, jakým způsobem byl tento umělecký styl vymezován, jací autoři byli považováni za jeho reprezentativní představitele a jaká díla zastupovala jeho modelové příklady.
Rural Realism - The Conceptions of Term in the Czech Literary Criticism
Keywords: analýza; venkovský realismus; analysis; rural realism