Analýza konkrétního investičního projektu - výstavba nové haly a kancelářských prostor - Kolbaská, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Předmětem diplomové práce Analýza konkrétního investičního projektu - výstavba nové haly a kancelářských prostor je zhodnocení efektivnosti zvolených variant investice pomocí vybraných metod hodnocení. Varianty investice jsou hodnoceny metodou průměrných nákladů, modifikovanou dobou návratnosti a modifikovanou diskontovanou dobou návratnosti. V dalším hodnocení variant se zjišťuje výše daňové úspory každé varianty a její dopad na výši celkových nákladů investice. Na základě všech metod a postupů je vybrána jedna varianta investice. Na závěr se hodnotí udržitelnost vybrané varianty investice v provozní fázi.
Analysis of a particular investment project - the construction of new buildings and office space
Keywords: Investice; investiční rozhodování; podniková diskontní sazba; metody hodnocení efektivnosti investic; financování investice; metoda průměrných nákladů; modifikovaná doba návratnosti; modifikovaná diskontovaná doba návratnosti; daňová úspora; Investment; investment decisions; corporate discount rate; methods of evaluating the effectiveness of investment; finance investment; the average cost method; modified payback; discounted payback modified; tax savings