Modelování fyzikálních úloh za použití programu Cabri II Plus - Šimeček, Eduard (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá možností využití programu Cabri II Plus ve výuce fyziky na základních a středních školách, víceletých gymnáziích a ve vybraných seminářích vysokých škol se zaměřením na techniku (statiku). Práce je určena především pro vyučující jako pomůcka pro zvýšení efektivity výuky, pro podporu představivosti a zvýšení zájmu u žáků. Pro tyto potřeby byl vytvořen v programu Cabri II Plus soubor modelových úloh, které poslouží tomuto účelu. Přínos práce bude ověřen přímo ve výuce fyziky na základní škole L. Kuby v Českých Budějovicích a ve vybraném semináři na katedře aplikované fyziky Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity.
Simulation of physical tasks in program Cabri II Plus
Keywords: Cabri II Plus; Cabri 3D v2; výuka s využitím počítače; interaktivní; výuka fyziky na základních školách.; Cabri II Plus; Cabri 3D v2; computer-supported education; interactive; Physics teaching at elementary schools.