Body image - představy a reality u studentů PF - Moravcová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem této diplomové práce je Body image - představy a reality u studentů pedagogické fakulty. Teoretická část se zabývá definicí pojmu body image, psychickou složkou body image, historickým vývojem ideálnu krásy lidského těla a body image, determinanty vzhledu těla, kvalitou života v souvislosti s tělem a možnostmi měření body image. Praktická část práce byla realizována pomocí kvantitativního dotazníku a sebeposuzovací vizuální škály BOBR. Výzkumný soubor tvoří studenti Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Cílem je zjistit, zda se představy a reality v oblasti body image u studentů PF liší. Dalším cílem je zjistit, jakou postavu opačného pohlaví považují studenti PF za ideální. Posledním cílem je zjistit, zda se tento ideál liší od skutečného vzhledu respondentova partnera (pokud nějakého má).
The Body Image - The Concepts and Realities of PF Students
Keywords: Body image; tělesné sebepojetí; představy a reality; raná dospělost; ideál krásy; Body image; Body Self-concept; Concepts and Realities; Early Adulthood; Ideal of Beauty