Riziko trestněprávního jednání v pomáhajících profesích - Brožíková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá rizikem vzniku trestněprávního jednání u pracovníků v pomáhajících profesích. V práci jsou zmíněny konkrétní trestné činy, kterých se může pracovník v souvislosti se svým povoláním dopustit. Součástí práce je popis morálních vlastností pomáhajících pracovníků, které mohou zabránit vzniku trestněprávního jednání. Práce obsahuje několik návrhů na ochranu klientů před rizikem zneužití ze strany pomáhajících pracovníků.
Risk of Criminal Behaviour in Helping Professions
Keywords: pomáhající profese; sociální pracovník; klient; riziko trestněprávního jednání; trestný čin; Trestní zákoník; morální vlastnosti; helping profession; social worker; client; risk of criminal behaviour; criminal offence; Penal Code; moral attributes