České překlady románů Andrey Camilleriho - Drábková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Ve své diplomové práci jsem se zabývala teorií překladu a na románech sicilského spisovatele Andrey Camilleriho jsem analyzovala jejich české překlady. Porovnávala jsem v nich postupy a strategie Alice Flemrová a Kateřiny Vinšové při překladu typického Camilleriho jazyka. Svou pozornost jsem zaměřila také na autorův život a to, co ho formovalo a čím se tak zapsal do povědomí čtenářů.
Czech translations of Andrea Camilleri´s novels
Keywords: Andrea Camilleri; překlady; Hliněný pes; Tvar vody.; Andrea Camilleri; translations; The shape of water; The terracotta dog.