Technické aspekty robotického dojení - Hankovec, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem této práce jsou Technické aspekty robotického dojení. Práce byla vypracována za účelem poskytnout přehled o technologiích využívaných v robotickém dojení. V úvodní části je popsána obecná problematika chovu skotu. V dalších kapitolách práce je uveden technický popis vybraných strojních součástí využívaných při dojení. Další část této práce je tvořena kapitolami, které se zabývají historií robotického dojení, představením jednotlivých výrobců a technologií které tito výrobci využívají. Tyto technologie jsou pak zhodnoceny z hlediska ekonomických nákladů na jejich využití a jejich technických rozdílností. V závěru práce jsou představeny novinky z oblasti robotického dojení, které budou v příštích letech uváděny na trh.
Technical aspects of robotic milking
Keywords: robotické dojení; dojicí roboty; technologie robotického dojení; lely astronaut; robotic milking; milking robots; technology of robotic milking; lely astronaut