Ateroskleróza a genetický vliv polymorfismu v genu MTHFR - Řežábková, Kristina (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této práce je shrnout rizikové faktory aterosklerózy a vyzdvihnout možnou asociaci a vliv polymorfismů v genu methylentetrahydrofolát reduktázy (MTHFR). Dalším cílem bylo popsat nově objevené polymorfismy, které jsou často podceňovány v současném klinickém vyšetření.
Atherosclerosis and genetic influence of polymorphism in the gene of methylenetetrahydrofolate reductase (MTHFR)
Keywords: MTHFR; ateroskleróza; polymorfismus; methylentetrahydrofolát; reduktáza; MTHFR; atherosclerosis; polymorphism; mythlenetetrahydrofolate; reductase