Nutraceutický vliv fermentovaných potravin na člověka - Korandová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá nutraceutickým vlivem fermentovaných potravin na lidskou imunitu, na stav oxidativního stresu a na kvalitu života. Prezentuje probiotika, prebiotika a synbiotika a jejich předpokládaný vliv na lidské zdraví.
Nutraceutical impact of fermented products on human
Keywords: Nutraceutika; probiotika; prebiotika; synbiotika; fermentované produkty; oxidativní stres; malondialdehyd; volné radikály; kvalita života; lipidní peroxidace; Nutraceutics; probiotics; prebiotics; synbiotics; oxidative stress; quality of life; fermented products; reactive oxygen species; malondialdehyde; lipid peroxidation