Význam hudebně pohybových činností při rozvíjení klíčových kompetencí dětí v mateřské škole - Krausová, Alena (Jihočeská univerzita, 2011)
Moje bakalářská práce se zabývá klíčovými kompetencemi u dětí, které dochází do mateřské školy. Soustřeďuji se především na kompetenci k učení a její rozvíjení pomocí hudebně pohybových činností. V teoretické části bakalářské práce se věnuji pojmu a charakteristice klíčových kompetencí, Rámcovému vzdělávacímu programu pro předškolní vzdělávání a také vývojem hudebně pohybových činností u dětí. Také se v této části zmiňuji o hudební paměti nebo o hudebně tvůrčích schopnostech. Praktická část mé bakalářské práce se opírá o mnou vytvořený program, který jsem následně realizovala v mateřské škole. Uvedený program rozvíjí pomocí hudebně pohybových činností klíčovou kompetenci k učení.
The meaning of musical-motoric activities during the development of key competence of children in kindergarten
Keywords: Hudebně pohybové činnosti; klíčové kompetence; kompetence k učení; Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání.; Music and movement activities; core competencies; learning competencies; curriculum framework for preschool education.