Podpora sebereflexe klienta při dodržování dietního režimu - Soukupová, Alena (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části, je na základě prostudované literatury zmapována problematika dietního režimu a sebereflexe. Praktická část se zabývá výzkumem, který je zaměřen na to, zda sestry podporují sebereflexi klientů při dodržování dietního režimu, zda klienti využívají sebereflexi při dodržování dietního režimu a jestli je v tom podporují jejich rodinní příslušníci. Výzkum byl proveden metodou dotazování, technikou dotazníků, v nemocnicích v Českých Budějovicích, Písku a Příbrami a byl zaměřen na tři skupiny respondentů.
Supporting the client´s selfreflection in following a diet regimen
Keywords: sebereflexe klient dietní režim; SELF-REFLECTION DIETARY REGIME CLIENT´S