Muzejní fenomén a muzejní pedagogika v prostředí Jihočeského muzea v Českých Budějovicích - Švejkarová, Hana (Jihočeská univerzita, 2015)
Zmapování muzejní pedagogiky v Jihočeském muzeu, její prostředky a uplatnění v programové nabídce Jihočeského muzea jako cesta k výchovnému zhodnocování volného času, neformální edukaci a k naplnění obecné mezinárodně respektované definice, která je součástí Profesního etického kodexu muzeí, přijatou organizací ICOM při UNESCO "Muzeum je stálá nevýdělečná instituce ve službách společnosti a jejího rozvoje, otevřená veřejnosti, která získává, uchovává, zkoumá, zprostředkuje a vystavuje hmotné doklady o člověku a jeho prostředí za účelem studia, vzdělávání, výchovy a potěšení"
The Museum Phenomenon and Museum Education in the Environment of the Museum of South Bohemia
Keywords: muzeum; muzejní pedagogika; muzejní animace; muzejní pedagog; Museum; Museum Education; Museum Animation; Museum Pedagogue