Analýza prostředí vybrané organizace - Hrouda, Pavel (Jihočeská univerzita, 2018)
Účelem bakalářské práce je zkoumání prostředí vybrané organizace s důrazem na vnější a vnitřní analýzu. Bakalářská práce se zabývá otázkou, zdali metody vnější a vnitřní analýzy podávají dostatek informací, aby se mohl posoudit celkový stav organizace. Navrhuje také nejvhodnější strategii pro podnikový management. Analýzy použité v bakalářské práci jsou Porterův model pěti sil, PESTLE, BCG a finanční analýza. Výsledky analýz jsou vyjádřeny prostřednictvím výzkumu provedeném uvnitř organizace a jsou shrnuty ve SWOT analýze. Nejdůležitější pomůckou jsou rozhovory s manažerem. Tato konkrétní data jsou použita ke zhodnocení stavu vybrané organizace a k poskytnutí rad manažerům. Hlavním cílem bakalářské práce je tedy navržení cest ke zvýšení efektivity organizace a cest k identifikaci ztrát.
Environmental Analysis of a Chosen Organization
Keywords: strategie; management; analýza; zdroje; klíčová dovednost; strategy; management; analysis; resources; core competency