Dětský svět Markéty Pilátové - Brůhová, Daniela (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení dětské tvorby Markéty Pilátové. Práce se zaměřuje na analýzu a interpretaci jednotlivých jejích děl určených dětem. Podstatnou část Pilátové tvorby pro děti představují pohádky, proto je také vývoji pohádky a její charakteristice věnována část práce. Prostor je zde také vymezen i pro další autorčinu tvorbu.
Children's World in M. Pilátová's Work
Keywords: dětská tvorba; Markéta Pilátová; pohádky; children's art; Markéta Pilátová; fairy tales