Interaktivní konstrukce v programu GeoGebra - Tesařová, Jana (Jihočeská univerzita, 2023)
Digitální technologie využívá většina lidí v každodenním životě. Cílem bakalářské práce je vytvořit kolekci 18 řešených konstrukčních úloh z planimetrie v programu GeoGebra a ukázat smysluplné využití digitálních technologií ve výuce matematiky. Konstrukce jsou určeny pro žáky 2. stupně základních škol a obsahují zadání, rozbor, popis konstrukce a animaci konstrukce. Kolekce se zabývá základními konstrukčními úlohami, jejichž pochopení umožní žákům řešit složitější úlohy z rovinné geometrie.
Interactive constructions in GeoGebra
Keywords: konstrukce; GeoGebra; základní škola; digitální technologie; geometrie; planimetrie; matematika; constructions; GeoGebra; elementary school; digital technologies; geometry; planimetry; matematics education