Vzdělávání žáků v oblastech "Umění a kultura" a "Člověk a zdraví" na 1. stupni ZŠ - Šupková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce představuje stručný nástin vzdělávací soustavy v ČR a náhled do Rámcově vzdělávacího programu pro základní vzdělávání. Hlavním tématem je obsah a charakteristika dvou vzdělávacích oblastí s názvy "Umění a kultura" a "Člověk a zdraví" na 1. stupni ZŠ s ohledem na specifika a potřeby žáků mladšího školního věku. Jednotlivé kategorie z předmětů korespondují s vytvořeným metodickým materiálem věnovaným pro 3. třídu ZŠ. Práce dále zkoumá situaci na školách a vztah vyučujících na prvním stupni ZŠ k jednotlivým výchovám. Čím jsou ovlivněni ve svém vnímání, jak výchovy vyučují a jak nahlížejí na jejich postavení v rámci ostatních předmětů.
Teaching "Art and Culture" and "Health Education" at Primary School
Keywords: vzdělávání; rámcově vzdělávací program pro základní vzdělávání; mladší školní věk; volný čas; zájem; výtvarná výchova; hudební výchova; tělesná výchova; kvalitativní výzkum; metodický materiál; tematická výuka; education; Framework Educational Programme for Elementary Education (RVP); younger school age; leisure time; interest; Arts; Music; Physical Education; qualitative research; methodical material; thematic teaching