Aktéři výslechu v různém procesním postavení z hlediska forenzní psychologie. - Novák, Petr (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce je přispět k pochopení některých otázek bezprostředně souvisejících s výslechovou praxí. Má pomoci k rychlé a srozumitelné orientaci zájemců o problematiku psychologických aspektů policejního výslechu osob v různém procesním postavení, především obětí trestných činů. Práce poukazuje na odlišnosti mezi teorií a praktickými zkušenostmi. Je určena jako přehledná teoretická pomůcka obohacená o kazuistiky k typickým výslechovým situacím zejména pro pracovníky pomáhajících profesí, například policistů, sociálních pracovníků, obhájců, ale i pro širokou laickou veřejnost.
Participants of examination in various process positions in regard to forensic psychology.